Crna hronika

Odloženo suđenje Slobodanu Kašćelanu: Bogdanović SPRIJEČENA da dođe iz Srbije

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

Suđenje petnaestočlanoj grupi koju je predvodio Kotoranin Slobodan Kašćelan juče je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 9. oktobar zbog nedolaska jedne od optuženih Aleksandre Bogdanović koja živi u Srbiji, piše Pobjeda

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Podsjećamo, Kašćelan se tereti da je u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bjekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova – zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda.

Optužnicom specijalnog tužilaštva Kašćelan se konkretno tereti za zelenašenje na organizovan način.

Milan Dragović koji je trenutno nastanjen u Hrvatskoj, 2016. godine u Specijalnom tužilaštvu optužio je Kašćelana da ga je prinudio da potpiše ugovor o pozajmici na iznos od 250.000 eura, iako mu je u tom trenutku dugovao ukupno 50.000 eura.

Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Osim Kašćelana na optuženičkoj klupi su i Zlatko Samardžić, Ilija Dedović, Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović, Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović. U odsustvu se sudi Igoru Božoviću, Aleksandru Đurišiću, Vladimiru Božoviću, Siniši Vlahoviću, Igoru Đurišiću, Davoru Preleviću i Milošu Radonjiću.

Tagovi