Crna hronika

Novljanin osumnjičen da je Mariću pomogao u skrivanju tragova nakon ubistva

Autor Gordana Bojanić

Službenici policije danas su u Podgorici uhapsili D.T. (24) iz Herceg Novog, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je D.T. pomogao osumnjičenom Zoranu Mariću (47), državljaninu Crne Gore, nakon što je u mjestu Mokrine ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54).

"U policiji sumnjaju da je D.T. pomogao Z.M. u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog djela ubistva, i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog djela i izvršioca. Osumnjičeni D.T. će biti uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost“, kaže se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da su u veoma kratkom roku rasvijetlili ubistvo Simić i identifikovala izvršioce tog teškog krivičnog djela.

Zbog sumnje da je izvršio ubistvo, policija je uhapsila Radomira Delića (36) državljanina Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom. Dok je zbog istog djela po međunarodnoj potjernici naše zemlje u Foči lišen slobode Zoran Marić.

Tagovi