Crna hronika

Nedoviću slomili vilicu da ne bi PROPJEVAO?

Autor Ana Božović Izvor Vijesti

Osumnjičenom za ubistvo Bogdana Milića, Lazaru Nedoviću (22) u ćeliji Istražnog zatvora slomljena je vilica, jer je, navodno, želio da progovori pred istražiteljima, pišu Vijesti

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Policija ispituje da li su ga pretukli cimeri Mario Milošević, Goran Vukčević i Davor Avdić.

To su “Vijestima” potvrdili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Nedović, međutim, nije želio da kaže ko ga je tukao, već je zatvorskim policajcima tvrdio da je pao i sam se povrijedio.

Identične izjave dali su i Milošević, Vukčević i Avdić, ali im nadležni iz UIKS-a nijesu povjerovali.

“Nekoliko mjeseci njih četvorica i još jedan pritvorenik dijelili su sobu. Peti pritvorenik bio je na šetnji kada se dogodio incident, a njih četvorica su dali identične izjave - da je Nedović pao i slomio vilicu. Obaviještena je policija i tužilaštvo koji ispituju slučaj, a mi smo razmjestili Miloševića, Vukčevića i Avdića u druge sobe”, kazali su iz zatvorske uprave.

Oni nijesu demantovali ni potvrdili informacije “Vijesti” - da su Nedovića “kolege” iz kavačkog kriminalnog klana pretukle jer je navodno namjeravao da progovori pred istražiteljima.

Tu informaciju “Vijestima” je nezvanično saopštilo više izvora, navodeći da su Nedovića tukli Milošević i Vukčević.

Iz zatvorske uprave kazali su da su razne informacije počele da kruže nakon incidenta, ali da će istinu utvrditi policija i tužilaštvo.

“U izjavama koje su pisali nema toga. Svakako, ono što je do nas - urađeno je. Obaviješteni su nadležni organi, a mi ćemo protiv njih pokrenuti disciplinski postupak”, kazao je sagovornik Vijesti iz UIKS-a.

On je objasnio da je Nedović zbog teške povrede transportovan u Klinički centar u Podgorici, gdje je zadržan na liječenju.

Tagovi