Crna hronika

Rasvijetljeno podmetanje požara izvršeno prije tri dana

Autor Ana Božović

Podgorička policija je u kratkom roku rasvijetlila podmetanje požara na vozilu koje se dogodilo u srijedu ujutru. Uhapšena su tri lica dok se za jednim licem intenzivno traga.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Naime, 16. septembra oko 03,40 u ulici Crnogorskih serdara nepoznata lica su podmetula požar na vozilu marke Range Rover koje je u vlasništvu L.Lj.

Operativnim radom policija je došla do podataka o izvršiocima i nalogodavcu ovog djela.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su navedeno vozilo zapalili N.P. (19), M.B. (21) i A.V. (19) iz Podgorice. Oni su, sumnja se, djelo izvršili na način što su N.P. i M.B. vozilo polili benzinom i otvorenim plamenom podmetnuli požar na vozilu dok je A.V. bio u neposrednoj blizini i bio zadužen da ih obavjesti ukoliko neko dođe", saopšteno je iz Uprav epolicije.

Pripadnici policije identifikovali su nalogodavca i uhapšeno je bezbjednosno interesantno lice A.M. (31). On je, sumnja se, neposrednim izvršicima obećao novčanu naknadu u iznosu od 2.000 eura i dao instrukcije kako da podmetnu požar.

"Policija je uhapsila N.P, M.B. i A.M. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilšatvu", saopšteno je iz policije.

Intenzivno se traga za A.V. za kojim je raspisana i lokalna potjernica.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli vozilo za koje se sumnja da je korišćeno prilikom vršenja krivičnog djela.

Tagovi