Crna hronika

ZASTARJELA ZATVORSKA KAZNA: Miloš Marović je SLOBODAN ČOVJEK!

Autor Gordana Bojanić

Sin nekadašnjeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića, od danas je slobodan čovjek.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Osuđeni Budvanin Miloš Marović može se bez straha od hapšenja vratiti u Crnu Goru, jer je zatvorska kazna na koju je osuđen zastarjela.

"Osuđenom Milošu Maroviću apsolutna zastarjelost izvršenja kazne zatvora u trajanju od jedne godine, po presudi Višeg suda u Podgorici, posl.br. Kvs.56/16 od 29. avgusta 2016. nastupa na dan 16. septembra 2020. godine", saopšteno je ranije iz Osnovnog suda.

Po nalogu SDT-a Miloš Marović je uhapšen 3. decembra 2015. godine, zbog sumnje da je akter milionske malverzacije oko prodaje zemljišta u industrijskoj zoni Jaza.

Krajem istog mjeseca, samo par dana prije isteka tridesetodnevnog pritvora, mlađi Marović nagodio se sa SDT-om i početkom januara 2016. godine napustio ćeliju Istražnog zatvora u Spužu.

Specijalnim tužiocima priznao je da je dio kriminalne grupe odgovorne za malverzacije oko prodaje 27.000 kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza. Tim poslom kasa Opštine Budva oštećena je za 1,4 miliona eura.

Osuđen je na godinu zatvora i plaćanje novčane kazne od 385.000 eura, koju je izmirio.