Crna hronika

Odloženo suđenje za ubistvo Lašmanove, čeka se PSIHIJATRIJSKO VJEŠTAČENJE Stanovića

Autor Ana Božović Izvor CdM

Suđenje Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo bivše djevojke, Ukrajinke Anastasije Lašmanove u Kotoru 2018. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 9. novembar, piše CdM

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Članica komisije, neourospihijatar Zorica Nikčević, kojoj je bilo dodijeljeno psihijatrijsko vještačenje Stanovića u vrijeme izvršenja djela, iz zdravstvenih razloga neće moći da učestvuje u radu komisije. Stoga, sudija Predrag Tabaš donio je rješenje o izmjeni naredbe za vještačenje optuženog, pa će umjesto Nikčević sada biti klinički psihijatar Aleksandra Ražnatović.

Podsjećamo, sud je ranije prihvatio prijedlog odbrane da vještačenje putem tima ljekara psihijatara i neuropsihijatara na okolnosti psihičkog stanja Stanovića ne bude dodijeljeno komisiji u kojoj je neuropsihijatar Stanko Milić, imajući u vidu da je on vještačio žrtvu i izjašnjavao se o stepenu bola koji je trpjela.
Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva Stanović 11. maja 2018. u jutarnjim satima, u naselju Dobrota, sa umišljajem i na svirep način ubio Lašmanovu u njenom iznajmljenom stanu. Stanović je žrtvi, prema navodima iz akta Tužilaštva, zadao 26 udaraca, 16 je nanio „oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa”, a deset u predjelu tijela i glave. Stanović je nakon jednomjesečnog skrivanja uhapšen u Tirani, 18. juna 2018. godine.