Crna hronika

OBJAVLJENI DETALJI TEŠKE NESREĆE: Crnogorac POGINUO u sudaru više vozila u Hrvatskoj

Autor Ana Božović Izvor index.hr

Državljanin Crne Gore i državljanin Turske poginuli su u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod odmarališta Ježevo, na auto-putu A3, u Hrvatskoj, piše Index.hr

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Evgen_Prozhyrko

Kod odmorišta Ježevo na autoputu A3 juče poslijepodne sudarila su se tri kamiona i dva automobila.

Dva kamiona su se zapalila, dim se vidio i na naplatnim kućicama kod Zagreba.

Od tri kamiona dva su turska, a jedan je iz Crne Gore. Automobili su iz Bosne i Hercegovine i iz Hrvatske.

Kako je saopštila policija, poginule su dvije osobe – iz dva kamiona.

Saobraćaj je juče bio satima zatvoren u oba smjera, a uviđaj je potrajao cijelu noć, sve do popodnevnih sati.

Danas popodne objavljeni su detalji nesreće.

“Juče, 9. septembra, oko 16 sati na A3, tri kilometra nakon odmarališta Ježevo u smjeru istoka, prema dosad prikupljenim informacijama, zasad nepoznati vozač upravljao je teretnim vozilom crnogorskih nacionalnih oznaka, a koji je vukao priključno vozilo, a kretao se južnim kolovozom A3 lijevom saobraćajnom trakom u smjeru istoka. Dolaskom do 57. km + 300 metara prestrojavao se u desnu traku, pritom je skupom vozila prošao na dio saobraćajne trake namijenjene za zaustavljanje vozila u nuždi”, navela je hrvatska policija, piše Index.hr.

“Nakon toga je prednjim desnim dijelom naletio na zadnji lijevi dio priključnog vozila, koji je vuklo teretno vozilo turskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao zasad nepoznati vozač. U trenutku saobraćajne nesreće i to teretno vozilo je bilo zaustavljeno na saobraćajnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog zamjene gume na desnoj centralnoj osovini priključnog vozila. Od siline naleta došlo je do zapaljenja oba vozila te je teretno vozilo zajedno s priključnim vozilom odbačeno naprijed te je prednjim dijelom naletjelo na zadnji dio priključnog vozila, koje je vuklo teretno vozilo takođe turskih nacionalnih oznaka i bilo zaustavljeno na saobraćajnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, a koje vozilo se nakon saobraćajne nesreće zapalio”, kazali su iz policije.

“Nadalje, od siline udara došlo je do rasipanja tereta sa sva tri skupa teretnih vozila, dok je jedna rola bala papira pala na prednji dio ličnog vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a kretalo se istim kolovozom lijevom saobraćajnom trakom u smjeru istoka, od jačine požara otvoreni požar zahvatio je i zadnji dio njegovog vozila. Potom, na rasute materijale naletjelo je vozilo bjelovarskih registarskih oznaka, a kretalo se lijevom saobraćajnom trakom navedenog kolovoza u smjeru istoka. Nakon zaustavljanja i njegovo vozilo se zapalilo. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu. Požar su ugasili vatrogasci”, piše hrvatska policija.

U saobraćajnoj nesreći stradali su državljani Crne Gore i Turske, dok druge osobe nisu povrijeđene. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Uviđajem su rukovodile zamjenice Opštinskog državnog tužilaštava u Zagrebu te je uviđaj obavljen u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.