Crna hronika

Zbog UCJENE počinjene na organizovan način UHAPŠENE četiri osobe

Autor Ana Božović

Službenici Uprave policije su juče uhapsili tri lica u Tivtu a jedno u Pljevljima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena na štetu A.M. (24) ruskog državljanina koji ima boravak u Tivtu.

Izvor: Guliver/getty images/ iStock / Getty Images Plus/choochart choochaikupt

Akcijom koju su sproveli pripadnici Sektora kriminalističke policije,centara bezbjednosti Herceg Novi, Pljevlja i Nikšić i Odjeljenja bezbjednosti Tivat juče u Tivtu uhapšeni su B.K. (26), D.M. (39), N.R. (26) iz Nikšića dok je u Pljevljima uhapšen G.Č. (40) iz Pljevalja.

"Ova lica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo ucjena. Privedeni su jutros državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su osumnjičeni tokom jula i avgusta 2020. godine ucjenjivali oštećenog ruskog državljanina, kojem su prijetnjama i prinudom tražili novac u iznosu od 100.000 eura kako bi mu obezbjedili dokumenta Republike Slovenije.

"Sprovedenim kriminalističkim radnjama utvrđeno je da su osumnjičeni B.K. i G.Č. u jednom ugostiteljskom objektu u Grahovu preuzeli dio novca u iznosu od 10.000 eura od A.M. nakon čega je oštećeni u svom stanu koji koristi u Tivtu predao licu B.K. još 13.000 američkih dolara za usluge koje je trebalo realizovati povodom izrade ličnih dokumenata Republike Slovenije", saopšteno je iz policije.

U narednom periodu B.K. je uz pomoć D.M. i N.R, u stanu koji koriste oštećeni, uz prijetnju pištoljem i lažnim predstavljanjem da su policijski službenici od oštećenog oduzeli još 11.400 američkih dolara i 500 eura.

Daljim policijsko – tužilačkim radnjama je utvrđeno da su prijavljeni potraživali još 90.000 eura od A.M, koje je trebao predati na dan kada su na području Tivta osumnjičeni uhapšeni.

Izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Tivta i Nikšića. Od ovih lica oduzeta su sredstva komunikacije i tri vozila za koja se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Tagovi