Crna hronika

Zbog MUČKOG UBISTVA POLICAJCA u Herceg Novom Hasanaji ostaju u Spužu

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

Apelacioni sud produžio je pritvor državljanima Albanije Luanu Hasanaju (43), njegovom bratu Lulzimu (49) i majci Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Protiv njih je podignuta optužnica i početak suđenja zakazan je za 8. oktobar. U obrazloženju odluke, navedeno je da su Hasanaji osnovano sumnjivi da su počinili krivična djela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

"Oni su od novembra do 15. decembra 2019. bez propisane dozvole i naoružani prešli granicu Crne Gore . Okrivljeni H. L. i H. N. su, kako se osnovano sumnja, podstrekli okrivljenog H. L, da ubije L. M, službeno lice pri vršenju službene dužnosti, nakon čega su prijetili da će da napadnu službena lica u vršenju poslova javne bezbjednosti", obrazloženo je iz Suda, piše Pobjeda.

Kako je pojašnjeno, Luan Hasanaj je iz pištolja ispalio projektil u glavu Lekovića koji je upravljao vozilom. Policajac je odmah podlegao povredama.

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja u kojima su negirali ubistvo policajca. Njihove tvrdnje opovrgao je i sadržaj video-nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Leković i Kilibarda su priveli Luana, Lulzima i Nure Hasanaj jer kod sebe nijesu imali lična dokumenta. Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu nakon čega su pobjegli.

"Način na koji su se ponašali nakon udara automobila ukazuje da se nije radilo o iznenadnom događaju za okrivljene već o unaprijed dogovorenom lišavanju života Lekovića i bjekstva sa lica mjesta", navodi se u naredbi za istragu protiv ovih okrivljenih.

Nakon kraće potrage bjegunci su uočeni u naselju Sutorina a Luan Hasanaj se tada mašio pištolja koji je uperio prema policajcima koji su ih uočili a i uz prijetnje pokušao da sa bratom i majkom uđe u policijski kombi ,,reno trafik“ kojim su planirali dalji bijeg.

Trojac je uspio da uđe u kombi i nastavio sa prijetnjama policiji. Ovog puta osim pištoljem, Luan je zaprijetio i aktiviranjem bombe, na šta je jedan od policajaca Luana pogodio u ruku u kojoj je držao pištolj i tako ga onesposobio. Policajci su potom savladali Nure, Lulzima i Luana Hasanaja i uhapsili ih.

Tagovi