Crna hronika

Urednik Borbe pozvan na informativni razgovor zbog kršenja mjera o sprečavanju širenja koronavirusa

Autor Mladen Stojović

Policija saopštila da je urednik portala Borba kršio mjere o sprečavanju širenja koronavirusa.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Podgorička policija je jutros uručila poziv uredniku portala „Borba“ kako bi od njega prikupila obavještenja u svojstvu građanina, kao jednom od četiri lica koja su bila organizatori i predvodnici  neprijavljenog javnog okupljanja u pokretu koje je sinoć održano u Podgorici a na kojem su kršene mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa, navodi se u saopštenju UP:

Iz policije dodaju da je D.Ž. (40) jedan od četri lica koja su organizovala i predvodila neprijavljeno javno okupljanje u pokretu kojem je prisustvovalo oko 300 građana, a koje se kretalo od Kuča do Sabornog hrama Hristvog Vaskrsenja.

"Na platou ispred hrama se nalazilo oko 2.000 građana gdje se pridružila grupa građana iz Kuča te su svi nastavili kretanje ulicama Glavnog grada. Osim D.Ž. organizatori i predvodnici ovog okupljanja su bili S.M. (51), M.R. (40) i D.P. (53)", saopšteno je iz UO.. 

Iz policije su saopštili da je D.Ž. sa ova tri lica predvodio navedeno javno okupljanje na kojem nijesu poštovane propisane mjere i naredbe Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa, tako da nema riječi o pritisku na nezavisno novinarstvo kako ovo lice navodi na portalu kojeg je on urednik.

Saslušanja, prikupljanja obavještenja, te analizia i dokumentovanje prikupljenih materijala je u toku a sve u cilju procesuiranja navedenih lica i podnošenja krivičnih prijava.

"Osim toga, dva lica su prekršajno sankcionisana zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i mir. Zbog isticanja zastave druge države prekršajne prijave su podnijete protiv B.V. (46) i N.M. (16). Radi provjere je oduzeto jedno vozilo, pet lica je sankcionisano po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima a jedno po Zakonu o ličnoj karti", navodi se u saopštenju.

Tagovi