Crna hronika

Krivična protiv ORGANIZATORA skupa, ispred hrama bilo 1.800 građana

Autor Ana Božović

U Podgorici se sinoć na platou ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja okupilo oko 1.800 građana, nakon čega su krenuli u šetnju ulicama Glavnog grada.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kao organizatora ovog javnog okupljanja policija je identifikovala D.R. (34) protiv koga je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Podgorička policija preduzima dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi identifikacije i drugih lica koja su imala učešća u ovom javnom okupljanju u kojem je učestvovalo oko 1.800 ljudi što je protivno naredbi Ministarstva zdravlja”, navode u policiji.

Danilovgradska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv I.S. (40) i M.L. (22) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“I.S. i M.L. su organizovali javno okupljanje 26. avgusta kojom prilikom nijesu poštovane mjere Ministarstva zdravlja”, ističu u policiji.

Takođe, policija je u Danilovgradu podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i uhapsila A.M. (19) i B.M. (25) zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Oni su na javnom mjestu, prilikom održavanja javnog okupljanja 26. avgusta, palili baklje na koji način su narušili javni red i bezbjednost građana”, navode u policiji.

Preduzimaju se dalje mjere i radnje na identifikaciji još jednog lica koje je takođe počinilo ovaj prekršaj, koji će biti procesuiran.

Krivičnu prijavu će policija u Danilovgradu podnijeti protiv Z.V. (33) zbog organizovanja javnog okupljanja u tom gradu 27. avgusta, na kojem je učestvovalo oko 270 osoba, što je protivno naredbi Ministarstva zdravlja.

“Na ovaj način je Z.V., kako se sumnja, izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju.