Crna hronika

Suspendovan službenik zatvora u Spužu koji je preko Skadarskog jezera švercovao 150 kg SKANKA!

Autor Mladen Stojović Izvor Dan

Službenik Istražnog zatvora u Spužu A. V., koji je početkom marta ove godine sa još dva lica uhapšen zbog krijumčarenja 150 kilograma narkotika preko Skadarskog jezera, privremeno je suspendovan sa posla do okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Danu iz ZIKS-a.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkog dnevnika protiv njega je u međuvremenu, Više državno tužilaštvo podiglo optužnicu, kao i protiv Z.P. i N.C. zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane Višeg suda u Podgorici.

Dan podsjeća da je Uprava policije u okviru akcije „Panter” presjekla lanac krijumčarenja opojnih droga na Skadarskom jezeru i uhapsila tri lica, zaplijenivši oko 150 kilograma marihuane.

U saopštenju UP nakon realizacije akcije kodnog imena “Panter” bilo je saopšteno da je uhapšen dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa skank.

“Krijumčarski lanac je vodio iz Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i Evropske unije”, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Na plovilu na kojem su bili Z. P. i A. V. pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja marihuane, u količini od oko 150 kilograma.

“Iz UIKS-a su saopštili da je službeniku A.V., raspoređenom na radno mjesto stariji zatvorski policajac u Istražnom zatvoru Podgorica, privremeno ograničeno vršenje dužnosti, iz razloga jer je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Zabrana vršenja poslova će trajati do okončanja krivičnog postupka, prenio je Dan.

Tagovi