Crna hronika

UHAPŠENO 12 VOZAČA zbog prekršaja u saobraćaju

Autor Gordana Bojanić

Policija je samo u toku jučerašnjeg dana uhapsila 12 osoba zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Kako navode iz Uprave policije, sva lica su prekršila Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedena su nadležnom sudiji.

Iz policije navode da se na znak policijskog službenika u Dalmatinskoj ulici u Podgorici nije se zaustavio S.R. (51), te je kasnije i odbio da se podvrgne alkotestiranju i on je lišen slobode.

''U Podgorici se takođe nije zaustavio na znak policijskog službenika u mjestu Golubovci B.K. (20), a daljom kontrolom je utvrđeno da nema položen vozački ispit. B.K. je lišen slobode'', navode iz policije.

Policija je u Nikšiću, kako navode, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,89 g/kg lišila sobode V.P. (25).

''Sa njim se u vozilu nalazio M.G. (37) protiv kojeg je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - ustupanje vozila kome je istekla važnost saobraćajne dozvole'', navode u saopštenju.

U Pljevljima je, kako kažu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci slobode lišen M.L. (27).

Naveli su da je i ulcinjska policija lišila slobode A.A. (45) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,30 g/kg

''Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola policija je u Bijelom Polju lišila slobode S.S. (56). On je kontrolisan u mjestu Kruševo, a utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,10 g/kg. U ovom gradu je zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima lišen slobode i V.F. (45). iz Mojkovca. On je prilikom kontrole odbio da se podvrgne alkotestiranju'', saopšteno je iz policije.

Takođe, kako kažu, bjelopoljska policija je lišila slobode i A.Lj. (24) koji je kontrolisan u mjestu Sutivan, a koji se vozilom kretao brzinom od 150 km/h na dionici puta gdje je ograničena brzina kretanja na 60 km/h.

Iz policije su kazali da je i u Tivtu lišen slobode A.I., državljanin Rusije koji je upravljao vozilom,a kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 g/kg.

U Baru je, kako kažu, policija lišila slobode vozača M.N. (34) kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,80 g/kg.

''U ovom gradu kontrolisan je i O.J. (22) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,39 g/kg. Takođe, barska policija je lišila slobode i vozača I.P. (31) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,43 g/kg'', navode u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su ova lica uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedena nadležnom sudiji.