Crna hronika

Policajci optužili Kolašinca za NAPAD

Autor Ana Božović Izvor Dan

Državni tužilac Maja Šćepanović saslušala je prekjuče policajce koji tvrde da ih je fizički napao Kolašinac I.J.. Policajac Predrag Rakočević kazao je da je 8. avgusta sa kolegom Mladenom Boškovićem ispred lokala „Balkan“ zatekao I.J., koji je vikao, piše Dan.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Prema njegovom ponašanju pretpostavio sam da hoće sa nekim fizički da se obračuna. I kolega Bošković i ja smo ga upozorili na nedolično ponašanje. Kolega Bošković ga je uhvatio sa strane, a ja sam ga takođe uhvatio u predjelu ruke, i uspjeli smo da ga odgurnemo od ulaznih vrata lokala. Nekoliko puta smo ga upozoravali riječima “„I.J., prestani“, a on se na to oglušio. Kad smo mu bili blizu, on nas je istovremeno sa obje ruke udario zatvorenom šakom”, tvrdi Rakočević.

Odgovarajući na pitanje Jeknićevog advokata Srđana Lješkovića, on je kazao da nije bilo potrebe da traži ljekarsku dokumentaciju jer udarac koji je primio od Jeknića nije ostavio posledicu.

I.J. je tokom saslušanja ispričao da je na vratima lokala pokušao da ga udari Ž.P., te da je zbog toga uzvratio stisnutom šakom u predjelu glave, usled čega je on udario u staklo na ulaznim vratima.

Policajac Mladen Bošković kazao je tokom saslušanja da su uhvati li I.J. za ruke i oko struka i da je on tada počeo da ih psuje.

“Nakon toga, prišli smo mu s namjerom da ga lišimo slobode, s obzirom da su se stekli uslovi za to zbog omalovažavanja. Ipak, to nije bila naša prvobitna namjera, već smo mislili samo da ga udaljimo”, rekao je Bošković.

Tagovi