Crna hronika

U Ulcinju UHAPŠENO 11 PIJANIH VOZAČA!

Autor Gordana Bojanić

Tokom avgusta policija je u Ulcinju uhapsila 11 vozača jer su vozili pijani, četiri vozača su uhapšena zbog prekoračenja brzine, a bilo je i sedam slučajeva zaplijene marihuane.

Izvor: mondo.rs

Tokom avgusta službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sprovodili pojačane aktivnosti u cilju sprečavanja dilovanja droge na ulicama, vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

"Sankcionisano je 48 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 11 lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg. Ovom prilikom sancionisano je osam vozača koji pripadaju kategoriji mladih vozača i vozača početnika zbog ovog prekršaja", navodi se u saopštenju.

Iz policije dodaju da je kod jednog vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,09 promila.

"Podnijete su četiri prekršajne prijave protiv vozača koji su prekoračili brzinu kretanja vozila preko 50 km/h u naseljenom mjestu i oni su lišeni slobode", dodaju iz policije.

Tokom avgusta, kako su kazali, bilo je i sedam pojedinačnih zaplijena marihuane.

"Ulcinjska policija je protiv lica kod kojih je ova opojna droga pronađena podnijela prekršajne prijave zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju.

Iz policije ističu da će i ubuduće raditi na smanjenju najtežih prekršaja.