Crna hronika

Čeka se obdukcija nađene MRTVE BEBE u Pljevljima, porodilja u teškom zdrastvenom stanju

Autor Mladen Stojović Izvor Dan

Pljevaljsko tužilaštvo ispituje uzrok smrti novorođenčeta pronate nađenog prije tri dana u ovom gradu.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

U samom tužilaštvu osim potvrde da je tijelo bebe poslato na obdukciju, druge detalje ne žele da otkriju, piše Dan.

List navodi da sui z ODT-a u Pljevljima saopštili da je formiran predmet povodom pronalaska tijela bebe te da je ono poslato na obdukciju.

“U toku je prikupljanje svih podataka i informacija neophodnih za donošenje odluke da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, naveli su iz ODT-a, saopštio je Dan.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana prije nekoliko dana u pljevaljsko porodilište primljena žena u izuzetno teškom stanju a odmah po njenom prijemu, ljekari su konstatovali da je njeno zdravstveno stanje veoma ozbiljno, da je u međuvremenu izgubila velike količine krvi i u dužem periodu bila je bez svijesti.

Nakon ukazane pomoći i upućivanjem na dalje liječenje ljekari su posumnjali da je pomenuta pacijentkinja prije toga imala spontani ili redovni porođaj. Slučaj je prijavljen policiji, koja je potom pronašla tijelo bebe.

U određenom momentu, prema nezvaničnim saznanjima, posumnjalo se da je porodilja oboljela od koronavirusa jer se nalazila u izuzetno teškom stanju. Zbog te sumnje testirano je medicinsko osoblje pljevaljskog porodilišta, ali se kasnije ispostavilo da su im nalazi negativni i da ovaj slučaj nije imao nikakve veze sa koronom.

Dan navodi da u pljevaljskoj bolnici oko samog slučaja mrtve bebe niko ništa ne želi da kaže mahom navodeći kao obrazlženje za to što još nisu poznati rezultati obdukcije, a majka djeteta se još uvijek nalazi u veoma lošem zdravstvenom stanju.