Crna hronika

Sa Škaljarcima uhapšenim na Jahorini i Nikšićanin koga je JURIO MASKIRANI NAPADAČ u Beogradu!

Autor Mladen Stojović Izvor Pobjeda

B.Š. (34) i M.D. (38) iz Crne Gore uhapšeni su na Jahorini kada je policija prilikom kontrole pronašla oružje i drogu.

ilustracija
Izvor: Mondo/Nebojša Stara

Sa njima su uhapšeni i srpski državljani M.Š. (38), M.N. (31) i državljanin Bosne i Hercegovine S.R. (46), piše Pobjeda.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi podgorički dnenvik navodi da su osumnjičeni poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni su kao članovi škaljarskog klana.

O hapšenju se oglasila Policijska uprava Istočno Sarajevo i saopštila da su na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pretresli više apartmana i automobila koje su koristili osumnjičeni i pronašli pištolj, 11 metaka, više mobilnih telefona i jednu pvc kesu sa tragovima bijele praskaste materije za koju se sumnja da je droga.

Akcija je izvedena na osnovu operativnih saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Prema saznanjima Pobjede, M.N. se u policijskim evidencijama vodi kao vođa škaljarskog klana u Beogradu. Rodom je iz Nikšića, ali duže vrijeme živi u glavnom gradu Srbije. U maju je bio meta potencijalnog napada u kafiću “Le petit bistro” na Vračaru, kada je uletio naoružani napadač sa  “uzijem“.

On je tada bio za stolom sa prijateljima, između ostalih i sa bivšim policajcem I svojim kumom V.K., podsjeća Pobjeda.

M.N. je prije nekoliko godina učestvovao i u incidentu na Miločeru, gdje je došlo i do potezanja oružja. Krajem 2018. godine bio je i sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada je ubijen.

Sjedio je sa Popovićem u jednom beogradskom lokalu kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja. M.N. je pobjegao, a Popović je nasrnuo na njih i pokušao da se obračuna, podsjeća Pobjeda.

M.N. je hapšen 2017. godine u restoranu „Durmitor” sa još devet osoba koje su označene kao škaljarci.