Crna hronika

Podgoričanin “tipovao” Škaljarce u Atini i na Krfu pa platio glavom!?

Autor Mladen Stojović Izvor Novosti

Podgoričanin S.L. (37), koji se u bezbjedonosnim evidencijama vodio kao član Škaljarskog klana, sumnjaju istražitelji, “tipovao” je ubicama Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu!

Izvor: Printscreen , youtube

Prema operativnim podacima policije u regionu, S. L. se pojavio na oba mjesta uoči egzekucija a prema pisanju Novosti, postoje jake indicije da je, u međuvremenu, i on ubijen!

Beogradski dnevnik navodi da potraga za S. L. traje već izvjesno vreme, odnosno od 23. jula, kada su na grčkom ostrvu izrešetani Baranin Kožar i Užičanin Hadžić.

Prema nezvaničnim sznanjima, njegov DNK pronađen je u samoj vili koju su Kožar i Hadžić iznajmili ali i u atinskim stanovima u kojima su boravili Dedović i Stamatović!

Neimenovani izvor Novosti rekao je da se u listinzima telefona ubijenog Stamatovića, kao i Kožara, vidi “tijesna veza, ali i direktna komunikacija sa S. L.”.



Prema saznanjima beogradskog lista i Stamatović u Atini i Kožar na Krfu danima prije zločina bili su svakodnevno na vezi sa ovim Podgoričaninom.

Života ih je najverovatnije koštala činjenica što je njihov čovek od velikog povjerenja prešao na stranu "kavčana". Slali su mu slike i navodili ga kako da ih nađe. Svi su se oni krili širom Evrope, ali su imali povjerenje u njega. Prema nekim informacijama, pišu Novosti, ovaj Podgoričanin je prenosio informacije, ali i novac.

Ostaje da se nagađa koji je razlog za prelazak S. L. u suparnički tabor, a Novosti navode da se pretpostavlja da je riječ o najmanje milion evra, koliko je navodno plaćeno za informacije "o obje lokacije", ali se pominje i osveta za ubistva bliskih rođaka u samom Kotoru.

Izvor Novosti kaže da se sumnjda da je S.L. ubijen u Španiji i da je tijelo zakopano. On je objasnio da je teško reći da li se to zaista i dogodilo ili je neko "prosuo priču".

Podgoričaninu se, uglavnom gubi svaki trag na Pirinejskom poluostrvu i to neposredno poslije dvostruke likvidacije na Krfu.

Beogradski dnevnik navodi da sup o jednoj verziji Podgoričanina uklonili "kavčani" kao opasnog svjedoka i čovjeka koji bi "mogao i njih da namjesti".

Po drugoj, navode Novosti, "škaljarci" su otkrili njegovu dvostruku igru i učešće u surovim likvidacijama u Atini i na Krfu.

Izvor Novosti dodaje da se provjerava da li je na bilo koji način S.L. povezan i sa drugim likvidacijama "škaljaraca" u Evropi.

List navodi da u bezbjednosnim strukturama u Srbiji i Crnoj Gori već nekoliko dana može da se čuje da je S. L. mrtav. Potragu za njim otežava to što je kod sebe imao falsifikovana dokumenta.