Crna hronika

Još se čekaju se obdukcioni i DNK nalazi mrtve bebe bačene u kontejner

Autor Mladen Stojović Izvor Dnevne novine

Istražni organi još rade na identifikaciji “nesavjesne majke” mrtvog novorođenčeta koje je prije 20-ak dana nađeno u najlonskoj kesi u kontejneru u centru Bijelog Polja.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Više državno tužilaštvo formiralo je povodom ovog slučaj predmet i u toku su operativne radnje kako bi se razriješio ovaj slučaj, pišu Dnevne novine.

List prenosi izjavu neimenovanog izvora bliskog istrazi u kojoj se navodi da se čekaju obdukcioni i DNK nalaz kada će biti jasnije mnogo detalja u vezi sa ovim slučajem.

To će, prije svega, pokazati vrijeme smrti, kao i to da li je beba živa bačena u kontejner. Izuzeti DNK tragovi mogu dovesti do nesavjesne osobe. Međutim, i tu može nastati problem ukoliko se radi o maloljetnoj koja nije registrovana u bazi podataka. Sve su to okolnosti nedoumice koje će biti razriješene”, objasnio je neimenovani sagovornik Dnevnih novina.

List podsjeća da je ranije saopšteno da su kontaktirani lokalni i domovi zdravlja i bolnice okolnih gradova, kako bi se identifikovala majka ženskog novorođenčeta.

U tom cilju izuzeti su raspoloživi materijalni dokazi sa lica mjesta, uzet je uzorak DNK, izuzet video nadzor sa kamera okolnih objekata, preko kojeg će istraga takođe pokušati da utvdi ko je novorođenče bacio u kontejner.