Crna hronika

U Nikšići zbog auto-litije procesuirane 23 osobe

Autor mondo.me

Nikšićka policija je, zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog organizovanih kretanja kolona vozila ulicama tog grada, prekršajno procesuirala ukupno 23 osobe.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Thomasaf

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u jučerašnjem događaju učestvovalo je ukupno 130 vozila.

„Zbog isticanja zastave druge države, odnosno zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru odgovaraće četiri osobe, tri osobe će odgovarati zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu odnosno zbog prekršaja iz člana 7 ovog zakona“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da će jedna osoba prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika, odnosno zbog prekršaja iz člana 11 Zakona.

Dodaje se da je, kontrolom učesnika organizovane kolone, utvrđeno da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola.

„Dok je sedam lica upravljalo neregistrovanim vozilima, a dva lica nijesu postupila na propisani znak policijskog službenika. Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, kazali su iz policije.

Navodi se da je, u odnosu na događaj od 26. jula, na kojem su se osobe u vozilima kroz Nikšić kretale na organizovan način, identifikovano 13 osoba koje su isticale zastave druge države.

„Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima prekršila su tri lica, a policija je oduzela četiri vozila“, dodaje se u saopštenju.