Crna hronika

Bahaćenje vođa zemunskog klana - ovaj snimak to dokazuje (VIDEO)

Autor mondo.me Izvor Kurir

Početkom dvehiljaditih, Spasojević i Luković, za zemuncima, sejali su smrt po Beogradu i, najčešće iz vozila u pokretu, ubili više od 20 kriminalaca.

Izvor: Printscreen

Bili su strah i trepet, a od trgovine narkoticima imali su milione eura na raspolaganju. Upravo ovaj, možda i jedini snimak iz njihovog noćnog provoda svjedoči o bahatosti vođa kriminalnog klana. Dok im trubači sviraju, Mile Luković Kum vadi pištolj, stavlja ga na sto, pa ga ubrzo vraća u futrolu.

Za ove zločine odgovarali su "zemunci", čiji je vođa, uz Legiju, bio Dušan Spasojević, i njegova desna ruka, Mile Luković Kum.

Oni su ubijeni kada su zapucali u pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice, koja je došla da ih uhapsi u jednoj kući u naselju Meljak kraj Beograda. Kada su Spasojević i Luković uperili oružje na specijalce, oni su uzvratili vatru i izrešetali ih.Poznato je da zemunci nikome nisu dozvoljavali da ih fotografiše, ili snima, pa se pretpostavlja da je neko od policijskih inspektora uspio da sačuva ova video-zapis, snimljen šest mjeseci prije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Podsjetimo, po zvaničnoj verziji Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), nakon što je dobila obavještenje da se odbjegli "zemunci" skrivaju u jednoj vikendici u Meljaku, otišla je u to mjesto i uočila dva muškarca kako izlaze iz kuće. Specijalci su ih upozorili nekoliko puta, ali su se oni oglušili o naredbu da se zaustave. Uočili su osobu koja je uperila automatsku pušku prema pripadnicima SAJ i tada je prvi ubijen Spasojević, a zatim je Luković pokušao da aktivira bombu, pa je izrešetan.

Bio je 27. mart 2003. godine, u toku akcije "Sablja".

Tagovi