Crna hronika

Uhapšene tri osobe, krijumčarili ljude

Autor mondo.me

Službenici Sektora kriminalističke policije su sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u akciji kodnog naziva “Taxi” uhapsili B.L. (50), S.S. (32) i L.B. (45).

Izvor: iStock / Getty Images Plus

“Sumnja se da je B.L. iz Ulcinja izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, saopšteno je iz policije.

Za S.S. se sumnja da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

“Za isto krivično djelo, kao i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija osumnjičen je L.B.”, kazali su iz policije.

Postupajući po naredbi nadležnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koriste ove osobe.

“Kod L.B su pronađena tri pištolja u ilegalnom posjedu, kao i veća količina municije, dok je pretresom porodične kuće S.S. pronađena aparatura za pravljenje lovačke municije, četiri eksplozivne kapisle i 30 komada lovačkih metaka.

Za predmete koji su pronađeni pretresom porodične kuće S.S. je utvrđeno da pripadaju njegovom srodniku protiv kojeg će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz policije.

Sprovodeći službene mjere i radnje u dužem vremenskom periodu, policijski službenici su utvrdili da su ove osobe na organizovan i prethodno dogovoren način u više navrata tokom maja i jula 2020. godine radi pribavljanja protivpravne
imovinske koristi vršili prevoz, odnosno tranzit stranih državljana kroz Crnu Goru, koja su ilegalno prešla granicu, na koji način su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Osim toga, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv državljanin Republike Albanije, J.K. (43) jer je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice.

On je, kako su kazali iz policije, trenutno nedostupan nadležnim organima, ali se za njim intenzivno traga.