Crna hronika

Podnijeta krivična prijava protiv osobe koja je oštetila budžet za 94.000

Autor mondo.me

Policija u Herceg Novom podnijelaje krivičnu prijavu protiv lica za koje se sumnja da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Hercegnovska policija je došla do sumnje da je tokom 2013. godine L.V. (59) izgradio stambeni objekat u Herceg Novom, te da je kao prodavac zaključio Ugovor o prodaji predmetne nepokretnosti pred notarom i na taj način ostvario prihod koji je shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost bio u obavezi da prijavi nadležnom poreskom organu i platiti poreske obaveze", saopšteno je iz Uprave policije.

Sprovedeni izviđajni postupak je ukazao na sumnju da L.V. u pomenutom periodu nije bio registrovan kao poreski obaveznik, niti je nadležnom poreskom organu prijavio ostvareni prihod u ukupnom iznosu od 450.000 eura.

Osim toga, kako se sumnja, ovo lice nije izvršilo plaćanje poreskih obaveza poreza na dodatu vrijednost u ukupnom iznosu od 85.500 eura, kao ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizickih lica za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 8.829 eura.

"Na ovaj način je L.V., kako se sumnja, oštetio budžet Crne Gore za 94.329 eura", saopšteno je iz policije.

Tagovi