Crna hronika

Zatvorskom služebniku optuženom da je špijao za Kavčane produžen pritvor

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Zatvorskom službeniku I. B. koji se tereti da je “kavačkom klanu“ prenosio informacije produženje pritvor još dva mjeseca.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Apelacionog suda Pobjedi je saopšteno da je I.B. rješenjem Višeg suda od 3. jula produžen pritvor za dva mjeseca zbog sumnje daje izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz Apelacionog suda naveli su i da je rješenjem od 17. jula žalba odbrane I.B. koja je izjavljena na odluku o pritvoru odbijena kao neosnovana.

Na pres konferenciji od 16. juna koju su organizovali čelnici Tužilaštva i Policije saopšteno je da je procesuiran dvadeset i jedan član kriminalne organizacije koja je planirala teška djela.

Dvadeset jednočlanu grupu činilo je osamnaest crnogorskih državljana – 16 osoba su, prema evidenciji policije, članovi kavačkog kriminalnog klana, jedna bezbjednosno interesantna osoba, zatvorski čuvar, kao i dvije osobe iz Srbije ijedna sa Kosova.

I.B. se sumnjiči daje prenosio informacije između članova kriminalne grupe koji su u zatvoru i onih koji su na slobodi. On je uhapšen početkom juna po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.