Crna hronika

Policija još nije ušla u trag ubicama Klikovca

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Istražitelji do sinoć nisu uspjeli da uđu u trag osumnjičenom za ubistvo Podgoričaninu Saši Klikovcu (38), koji je juče u 9:50 likvidiran ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca“ na rijeci Cijevni.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, juče je na informativne razgovore privedeno više bezbjednosno interesantnih osoba za koje policija sumnja da bi mogli pružiti valjane informacije o ubistvu Klikovca.

List navodi da su istražitelji uviđajem utvrdili da je u Klikovca ispaljeno čak pet hitaca kalibra 9 milimetara.

Pobjedi je nezvanično saopšteno, da je Klikovac izašao iz kuće, ušao u automobil, a ubrzo nakon toga čuli su se pucnji.

Na osnovu preliminarnih nalaza, istražitelji vjeruju da je ubica imao pomagače, ali za sada nije pronađen nijedan trag. Prema saznanjima Pobjede, policija je prikupila operativna saznanja da je prethodnih dana u blizini kuće Saše Klikovca primijećen crveni „golf“ za koji inspektori sumnjaju da ima veze sa organizacijom ovog zločina.

U okviru izviđaja, inspektori su izuzeli video-snimke sa više lokacija koje pokrivaju lokalitet na kojem je Klikovac ubijen, ali i puteva koje je ubica mogao koristiti prilikom bjekstva, ali nije poznato da li je na nekom od njih „uslikan“ ubica.

Iz policije su kazali da će detaljnom analizom sadržaja video-nadzora pokušati da identifikuju ubicu.

Policija je juče nakon ubistva Klikovca blokirala sve prilaze Zeti i “preduzela intenzivne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i identifikovanja počinioca ovog djela“.

Klikovac se u policijskim evidencijama vodio kao bezbjednosno interesantna osoba, blizak Radoslavu i Vidoju Stanišiću koji slove za vođe „zagoričke grupe“.

Njegovo ime se, podjseća Pobjeda, često pojavljivalo na stupcima crne hronike. Hapšen je i osuđivan zbog napada na policajce, nedozvoljenog držanja oružja, iznude, pripadništva hakerskoj kriminalnoj grupi koja je skidala novac sa inostranih računa.

Klikovcu su posljednji put lisice stavljene 11. aprila zbog kršenja mjere zabrane prisustva i zadržavanja na javnom mjestu i nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Dva mjeseca ranije, 6. februara uhapšen je nakon što su DNK analize pokazale da je pištolj pronađen u mašini za pranje suđa u porodičnoj kući njegovoj, a ne njegovih roditelja koji su dobrovoljnim prijavljivanjem policiji pokušali da preuzmu sinovljevu krivicu.