Crna hronika

Ko je ubijeni Klikovac: Hapšen zbog tuče sa policijom, hakerske prevare…

Autor mondo.me Izvor Standard

Saša Klikovac, ubijen je jutros oko 10 sati ispred restorana "Kod Crnogorca" u Zeti.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Klikovac, koji važi za člana “zagoričkog klana” uhapšen je krajem 2015. godine zbog tuče sa policajcima u noćnom klubu “Velvet” u centru Podgorice. Naime, Klikovac, zajedno sa Vidojem Stanišićem i još četiri osobe iz Zagoriča, uhapšen je zbog sumnje da su napali policajce koji su htjeli da ih legitimišu. Tada su, zbog napada na policajce, pored Klikovca i Vidoja Stanišića uhapšeni i Radoslav Stanišić, Željko Popović, Nikola Marković i Branko Vukanović, piše Standard.

Hakerske prevare

Vrhovno državno tužilaštvo, 2013. godine, podiglo je optužnicu protiv desetočlane kriminalne grupe, za koju se sumnjalo da su hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva uzmu 1.186.673 eura.

Možda ce vas zanimati

Optužnica je podignuta protiv organizatora grupe Beograđanina Miloša Čujovića, koji je poznat po hakerskim vještinama.

Kao drugi organizator ove kriminalne grupe optužen je Nikola Marković iz Zagoriča i članovi Vidoje Stanišić, Nebojiša Marković, Saša Klikovac, i još pet osoba.

“Ovo kriminalno udruženje je od 1. juna do 31. avgusta 2012. godine, djelovalo na području Crne Gore radi sticanja protivpravne imovinske koristi. Oni su lažnim prikazivanjem računarskih podataka putem instrukcija za plaćanje sa SWIFT kodovima optuženih, uticalo na računarski sistem nekih banaka u inostranstvu”, saopštili su tada iz VDT-a.

Privođeni sa starletom Sorajom

Članovi zagoričkog klana Vidoje Stanišić i Saša Klikovac, sa starletom Sorajom Vučelić i njenom drugaricom Aleksandrom Saškom Korać iz Beograda, privedeni su u julu 2017. godine na informativni razgovor u zgradu tivatske policije zbog incidenta kada su pokušali da uđu u jedan od luksuznih bazena u Porto Montenegru.

Tagovi