Crna hronika

Uhapšen zbog poziva na promjenu ustavnog uređenja Crne Gore

Autor mondo.me

Beranska policija uhapsila je M.Z. (55), zaposlenog u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Iz Uprave policije saopšteno je da je beranska policija, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijela krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv M.Z. zbog navedenog krivičnog djela.

“Sumnja se da je M.Z., zaposlen u MUP-u Srbije, a koji ima dvojno državljanstvo – Crne Gore i Srbije, izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja”, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je M.Z., kako se sumnja, to djelo izvršio tako što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“.

“U objavi je, u namjeri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbjednost Crne Gore pozivao i podsticao da se silom promijeni njeno ustavno uređenje, da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je M.Z., po nalogu nadležnog tužioca uhapšen, pa će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

“Uprava policije će uputiti zahtjev MUP-u za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da ima dvojno državljanstvo”, navodi se u saopštenju.