Crna hronika

Podignut optužni predlog zbog bombaškog napada na Grand

Autor mondo.me Izvor Dan

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni prijedlog protiv J. G. zbog osnovane sumnje da je učestvovao u bombaškim napadima na podgorički lokal „Grand“ i kuću policijskog inspektora Duška Golubovića.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

U ovom slučaju istraga traje protiv Z. M., dok je protiv njegovog brata B. M. (43) odbačena krivična prijava – potvrdili su iz Tužilaštva Pobjedi.

Podgorički dnevnik podsjeća da je na pres konferenciji čelnika policije i Tužilaštva, krajem maja, saopšteno je da je organizator ovih napada Z. M. koji je nedostupan našim vlastima.

J. G. je tada označen kao direktni izvršilac ova dva bombaška napada, dok je B. M. osumnjičen da je pružao logističku podršku Grujičiću, odnosno da ga je vozio. Nekoliko dana nakon hapšenja B. M. je ukinut pritvor, a advokat Damir Lekić je saopštio je da je njegov klijent bio u Istražnom zatvoru kada su aktivirane eksplozivne naprave na lokal „Grand“ i na kuću Golubovića.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da je J.G. po nagovoru Z. M. 10. septembra 2015. godine, oko 1.50 časova, u Ulici arhitekte Milana Popovića, aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata ugostiteljskog objekta „Grand“.

Od siline eksplozije na ugostiteljskom objektu pričinjena je veća materijalna šteta kao i na vozilima, stanovima zgrade i objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Istraga ukazuje i da je J.G. i 23. novembra 2015. godine, sat iza ponoći, u Kosmajskoj ulici po istom scenariju aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu ispred ulazne kapije dvorišta porodične kuće policijskog službenika Golubovića.

Tada je na objektu pričinjena veća materijalna šteta, kao i na objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

J.G. se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija Zorana Mugošu tereti za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

J. G. je produžen pritvor.