Crna hronika

Berane: Pobili se u Domu zdravlja, “radila” britva i motka

Vijeće bjelopoljskog Višeg suda odložilo je suđenje braći A.M. (20) i A. M. (28) iz Berana, koji se terete za krivično djelo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, i njihovom sugrađaninu V. L. (28) koji je optužen za nanošenje lakih tjelesnih povreda.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/AlexLinch

Optuženi A.M. (20) je na ranije održanom ročištu negirao krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

Prema pisanju Dana on je rekao da je britvom samo jednom ili dva pta udario V.L. iz straha jer je on udarao njega i brata.

“Ubo sam Lutovca britvom kako bih ga odagnao od sebe”, kazao je A. M.

Prema iskazu A.M. on je nakon svađe potegao britvu, a tog trenutka nije bio svjestan šta se dešava jer prethodno nije primio odgovarajuću stalnu terapiju. Krivicu je negoriao i njegov stariji brat do V.L. nije iznosio odbranu uz zahtjev od suda da mu obezbijedi branioca.

I on je ranije kazao da nije imao namjeru da nekoga tjelesno povrijedi, prenosi Dan.

Prema optužnici koju zastupa viši državni tužilac Ljubinka Madžgalj, braća A.M. (20) i A.M (28) su u hodniku beranskog Doma zdravlja “Dr Nika Labović” 15.aprila 2019. godine, oko 11 sati, pokušali da ubiju V.L.

Nakon kratke svađe, A. M. (20) je Lutovca ubo nekoliko puta nožem, a A.M. (28) ga je udarao motkom. Lutovcu je na teret stavljeno da je istom motkom više puta udario A. M. (20).