Balkanci "haraju" Apeninima

Kako je razotkriven "pakleni plan": Detalji hapšenja Crnogorca i Srbina!

Autori mondo.me Lana Stošić Izvor Blic

Srbin A. J. (43), Crnogorac A. M. (23) i njegova partnerka, inače srpska državljanka A. T. (36), uhapšeni su u italijanskom gradu Leće.

Izvor: Guliver/Getty images/iStock/ChiccoDodiFC

Oni su uhapšeni prije par dana nakon što je policija u njihovom automobilu našla oružje s izbrisanim serijskim brojem, zbog čega postoji sumnja da su njih troje pripremali likvidaciju u Italiji.

Da italijanska policijska patrola tog dana kasno popodne nije otišla na periferiju grada Leće da bi provjerila jednog osuđenika u kućnom pritvoru, možda se za pakleni plan Srbina i Crnogorca nikada ne bi saznalo.

Naime, došavši na jedan napušten parking na kom su se mahom nalazili automobili u zanemarenom stanju, otvoreni i puni smeća, policajci su spazili jedno vozilo marke "fijat stilo", koje se izgledom razlikovalo od svih ostalih.

U njemu nije bilo smeća i razbacanih stvari. Detaljnom provjerom utvrđeno je da je automobil registrovan na jednu ženu koja stanuje u blizini. Ona je izjavila da je automobil prije oko godinu dana prodala Srbinu, međutim, nije imala nikakavu papirologiju kako bi potvrdila kupoprodaju. Takođe, nije posjedovala ni ključeve od automobila. Sve to podgrijalo je sumnju italijanske policije.

Policajci su pretresli automobil i unutar putničkog prostora našli neoštećenu, gotovo novu, platnenu torbu u kojoj je, zapakovano u celofan, bilo sakriveno oružje - pištolj kalibra 6.35 sa izbrisanim serijskim brojem, još jedan malokalibarski pištolj, ali i veliki broj municije, kao i druge stvari pomoću kojih se došlo do 43-godišnjeg Srbina, za koga je žena i izjavila da je kupac spornog automobila.

Kao rezultat dodatnih istražnih aktivnosti, pojavili su se elementi koji su upućivali i na odgovornost crnogorskog državljanina, koji je takođe osuđen za neopravdano posjedovanje oružja.

Na policijskom saslušanju uhapšeni Crnogorac rekao je da je oružje njegovo, ali da ga je nabavio kako bi se zaštitio od ubice njegovog oca.

Na kraju ispitivanja, mladić A. M. je napustio sjedište policije, gdje je otišao sa svojim advokatima braniocima, pošto dežurni javni tužilac nije razmotrio da moraju da se primjenjuju druge mjere predostrožnosti prema njemu.

Inače, nakon opsežnog policijskog saslušanja, Italijani sada istražuju u kakvoj su vezi bili nekadašnja vlasnica automobila marke "fijat stilo" A. T. i 43-godišnji Srbin A. J. kome je ona navodno prodala svoj automobil.