Crna hronika

Državljani Srbije ilegalno ulazili u Crnu Goru, podnijete krivične prijave

Autor mondo.me

Rožajska policija podnijela je krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Izvor: Tanjug/Jaroslav Pap

„Sumnja se da su to krivično djelo izvršili I.P. (59), zaposleni u Upravi za šume Srbije čiji je i državljanin, M.B. (52), takođe državljanin Srbije i pripadnik policije ove države, te i S.B. (53) iz Rožaja“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su I.P. i M.B, koji su radno angažovani i imaju prebivalište u Srbiji, to krivično djelo počinili tako što su ilegalno prelazili državnu granicu i ulazili u Crnu Goru kako bi posjetili članove svoje porodice, na taj način izbjegavajući da se podvrgnu zdravstveno – sanitarnim mjerama.

„Osim toga, sumnja se da je isto krivično djelo izvršio i S.B. na način što je ušao na teritoriju Crne Gore iz Srbije preko teritorije Kosova, kako bi izbjegao mjere iz nadležnosti sanitarne inspekcije“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su podsjetili da se Srbija ne nalazi na listi država iz kojih dolazak u Crnu Goru ne predstavlja predmet posebnih ograničenja i javno zdravstvenih mjera.