Crna hronika

Filimanović policiji priznao za koga je kupovao oružje

Autor mondo.me Izvor Dan

Upodgoričkom Višem sudu 18. juna je održano ročište za kontrolu optužnice protiv Marka Šakovića

Izvor: Uprava policije

Šakovića tužilaštvo tereti da je u aprilu prošle godine formirao kriminalnu organizaciju čiji su članovi postali njegova supruga Nataša i njen rođak Marko Filimanović, koja je kriminalnim grupama u Njemačkoj, Albaniji i Crnoj Gori nabavljala oružje za ubistva. Odluka o ovoj optužnici biće donijeta u roku od 15 dana, piše Dan.

Iz tužilaštva tvrde da je njihove navode potvrdio i Filimanović na saslušanju nakon hapšenja, kada je priznao za koga je, kada i kako kupovao oružje u legalnim prodavnicama.

Možda ce vas zanimati

Kako piše Dan, organizator kriminalne organizacije Marko Šaković je radi realizacije kriminalnog plana u pravcu neodređenog broja krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi neovlašćenog nabavljanja, držanja i prodaje većih količina oružja, pištolja, automatskih pušaka i njihove dalje prodaje pripadnicima drugih kriminalnih organizacija, u cilju izvršenja krivičnih djela protiv života i tijela, za sebe odredio da vrbuje članove, planira izvršenje krivičnih djela, daje uputstva i naredbe navodi se u spisima Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema spisima SDT-a, okrivljena Nataša Šaković prihvatila je da vrbuje članove kriminalne organizacije, preuzima, prevozi, drži i čuva oružje, predaje ga organizatoru kriminalne organizacije radi dalje prodaje, ali i sama prodaje po uputstvima organizatora Marka Šakovića.

Kako su naveli, iz Filimanovićeve odbrane i mjera tajnog nadzora proizilazi da ga je bračni par Šaković podstrekao da im nabavi veće količine oružja. On je na saslušanju ispričao da su mu Šakovići na više sastanaka i porukama preko kriptovanih mobilnih telefona iznijeli kriminalni plan.