Crna hronika

Načelnik Komunalne policije i rukovodilac iz Vodovoda brane se sa slobode

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Načenik Komunalne policije i inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u "Vodovodu i kanalizacije" Budva I.Đ. (43) pušteni su da se brane sa slobode.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović nije odredio istražni pritvor.

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu protiv A.M. i  I.Đ. zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Policija je 17. juna privela A.M. jer je službenim autom Komunalne policije blokirao magistralni put Budva-Tivat.

A.M, navodno, nije htio da izađe iz automobila.

"Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio tako što je kao načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi i spriječe redovno odvijanje saobraćaja", saopšteno je juče iz Uprave policije.

U blokadi saobraćaja je, kako se ističe, aktivno učestvovao i osumnjičeni i.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat.

Iz Uprave policije navode da je prilikom dolaska na tu saobraćajnicu na službenim vozilima Komunalne policije korišćena rotaciona svijetla, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su otišli.

Na taj nači, kako navode iz policije, blokirali su putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja.

Tagovi