Crna hronika

Zvicer ne bi da se vraća u Crnu Goru, zatražio Ukrajinsko državljanstvo!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Radoje Zvicer (37), navodni vođa kotorskog kavačkog klana, koji je preživeo atentat 26. maja u Kijevu, predao je zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstvo.

Izvor: Kurir, Policija Ukrajine

Prema pisanju Dana, Zvicer nakon izlaska iz kijevske bolnice, u kojoj je bio desetak dana posle ranjavanja, i dalje živi na istoj adresi u glavnom gradu Ukrajine.

Zvicer se oporavlja i živi u istoj zgradi kraj koje je i pokušan atentat na njega. Trenutno ga čuvaju pripadnici ukrajinske bezbjednosne službe”, prenosi Dan.

On je navodno već podnio zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, jer želi da izbegne protjerivanje, a naročito ne želi da se vraća u rodnu Crnu Goru. Navodno, on posjeduje moldavski pasoš, a u Ukrajini boravi pod imenom Piter Raduj Znice”, dodaje podgorički dnevnik.

Zbog sumnje da su pokušali da ubiju navodnog vođu kavačkog klana u Ukrajini su uhapšeni dva državljanina Srbije i dva državljanina Crne Gore, kao i jedan policajac iz Ukrajine. Protiv Srbina Petra Jovanovića (46) nakon hapšenja podnijeta je krivična prijava i za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića (41) u januaru u Beogradu.