Crna hronika

Optuženi za šverc 18 kg kokaina tvrde da im je sve podmetnuto!

Autor mondo.me Izvor Dan

Uhapšeni u policijskoj akciji „Manjifiko” pred vijećem sudije Dragoja Jovića u podgoričkom Višem sudu iznijeli su odbrane, tvrdeći da nisu krivi za šverc 18 kilograma kokaina brodom iz Južne Amerike.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

M. P., S.P., Đ.P. i M. P., T.P. i R.S. negirali su članstvo u kriminalnoj grupi čiji je navodni organizator odbjegli D. Đ. Piše Dan.

Osim njih, optužnicom je obuhvaćen i B. M., koji se takođe nalazi u bjekstvu.

Nisu identifikovane osobe iz Kolumbije koje su učestvovale u švercu kokaina.

Mornar S. P. u istrazi je priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirao D. Đ. i razotkrio uloge ostalih članova ove kriminalne organizacije.

M. P. ispričao je juče pred sudom da njihovom hapšenju nije prethodila nikakva istraga niti saradnja policije i tužilaštva sa stranim službama, već je to bio sukob optuženog S. P. i D. Đ. zbog jedne ljubavne afere.

“Oštećena strana u ovoj priči su moji kumovi. Istina je da je u datom trenutku nismo bili u najboljim odnosima, a to ne znači da nisam osjetio moralnu obavezu da se umiješam u ovaj sukob i S.P. sam fizički napao. On je meni zbog toga prijetio i upravo to objašnjava S. P. ideju da me stavi u glavni kadar ove priče. Kriminalna organizacija D. Đ. u kojoj smo navedeni kao članovi samo je jedna od S.P. fikcija i ona ne postoji”, ispričao je M. P.