Crna hronika

Predloženo da se potvrdi optužnica za ubistvo Jovana Klisića u Baru

Autor mondo.me Izvor Vijesti

Ročište na kojem se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podinute optužnice protiv Stefana Đukića zbog sumnje da je ubio Jovana Klisića i ranio Velizara Gardaševića 1. novembra 2019. godine u Baru, održano je danas u Višem sudu u Podgorici.

Izvor: MONDO

Vanraspravnim vijećem je predsjedavao sudija Boris Savić.

Specijalni tužilac Saša Čađenović ostao je pri navodima optužnice, predloživši da se potvrdi. Nasuprot stavu tužioca, advokati odbrane smatraju da treba da se obustavi postupak jer nema dovoljno dokaza.

Majka optuženog Stefana Đukića, Zorica Đurović, rekla je da nije član kriminalne organizacije i da nije nije ni bila.

"Molim vas izuzmite me iz ovoga", istakla je.

Sudija Savić je rekao da će sud u roku od 15 dana donijeti odluku. Đukić i još sedam osoba terete se da su učestvovali u organizaciji likvidacije Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića.

Đukić se tereti za ubistvo Klisića i ranjavanja Velizira Gardaševića 1. novembra prošle godine u Baru, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Za Đukićem i njegovom ženom raspisane su crvene međunarodne potjernice Interpola jer su nedostupni našim pravosudnim organima. Prema navodima optužnice, Đukić se tereti da je direktni izvršilac ubistva Klisića i ranjavanje Gardaševića.

On je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal ,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića, ali ovaj u tom momentu nije bio u lokalu.