Crna hronika

Da li su Arkanu za njegovo ubistvo zamjerili gaženje uličnog kodeksa?

Autor mondo.me Izvor Kurir

Čaršija i dalje prepričava verzije legendarnih događaja

Izvor: MN Pess

O životu Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, a ubijen 15. januara 2000. godine, mnogo se pisalo, a i detalji iz njegovog života izazivaju ogromno interesovanje.

Iso Lero Džamba i Željko Ražnatović Arkan proveli su neko vrijeme zajedno u Kazneno-popravnom domu za maloletnike u Valjevu.

Jedina poznata tuča koju je Željko imao u životu bila je upravo sa Džambom iza rešetaka, kada je prošao kao bos po trnju. Džamba ga je pretukao i ostavio ožiljak na licu.

Inače, Džambina smrt obavijena je velom tajni.

Naime, Džamba je nestao 23. septembra 1992, a posljednji put je viđen ispred kockarnice na šestom spratu Beograđanke.

Po uličnoj priči zakačio se mrtav pijan sa obezbjeđenjem kockarnice koje je bilo iz Arkanove Agencije "Delije", navodno ih je izvrijeđao, vadio pištolj i pljunuo u Arkanovu sliku na ulazu u kockarnicu, što za Džambu nije nevjerovatno, pa su ga oni savladali, kidnapovali i odveli u Erdut gdje je dobio betonske cipele.

Po drugoj su se direktno potukli on je izgubio i zazidan je u temelju neke zgrade u izgradnji. Po trećoj oni su mu zabranili ulaz u kockarnicu i lijepo ga ispratili dolje do izlaza i on je učtivo otišao u nepoznatom pravcu i to je bio posljednji put da su ga vidjeli.

Neke od ovih teorija su vrlo moguće, ali se vjerovatno nikada neće saznati prava istina. Za javnost je Isa Lero Džamba mrtav.

Mnogi su se Arkanu zamjerili, što zbog sujete, što inferiornosti, nemoći da prihvate i priznaju Arkanov veliki uspijeh i moć. Ipak je bilo i onih, nazovimo iz stare garde kriminalaca, koji nikada nisu zavidjeli njegovom uspjehu, ali mu nisu oprostili što je pregazio stari "ulični kodeks" (nepisana moralna načela). Što je "petljao" sa policijom, državom i politikom.

Tagovi