Crna hronika

Grčka policija za petama ubicama Dedovića i Stamatovića!

Autor mondo.me Izvor Dan

Iz Grčke policije saopštili da se ubistvom crnogorskih državljana u Atini bavi intezivno ali da saznanja do kojih je došla ne može saopštiti javnosti zbog interesa istrage

Izvor: Printscreen Star.gr

Ministrastvo civilne zaštite i grčka policija u sklopu istrage ubistva crnogorskih državljana Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koje se desilo 19. januara u Atini, saslušali su više osoba i rade na obradi dokaznog materijala kako bi došli do nalogodavaca i izvršilaca ovog dvostrukog ubistva.

Iz Grčke policije je nezvanično za Dan rečeno da određene tajne informacije nije moguće sada saopštiti kako se ne bi ugrozio tok istrage, ali je ona u punom jeku i sprovodi se u kontinuitetu.

Obavještavamo vas da Uprava za progon zločina protiv života i imovine, Uprave za sigurnost u Atini, vodi preliminarnu istragu u skladu s članom 245, stav 2 Zakona o krivičnom postupku za ubistvo Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koje se dogodio 19. januara 2020, oko 18:30, u Vari, unutar konobe i Voskopoula. Istraga je u punom jeku”, kazao je za Dan predstavnik za štampu i zamjenik direktora policije Theodoros Chronopoulos.

Prema evidencijama crnogorske policije, Stamatović i Dedović bili su bliski škaljarskom klanu, pa istražni organi vjeruju da se radi o nastavku rata između dvije sukobljene kriminalne grupe iz Kotora, koji je dosad odnio više od 46 života.

Kako su prenijeli tamošnji mediji, dvojica crnogorskih državljana likvidrani su u jednoj poznatoj atinskoj kafani u oblasti Vlahika u Vari.

Napadači su odmah pobjegli sa lica mjesta, a policija je krenula u potragu za njima. Istražitelji vjeruju da će im u rješavanju ovog slučaja znatno pomoći snimci sa nadzornih kamera na mjestu gdje se desio napad.