Crna hronika

Krimi dvorac: Pogledajte luksuznu vilu u kojoj je živio Zvicer (FOTO)

Autor mondo.me Izvor Kurir

Luksuzni kompleks stanova zatvorenog tipa sa tri rampe i obezbjeđenjem, trebalo je jednom od vođa kavačkog klana Radoju Zviceru da bude dodatna garancija za skrivanje u Kijevu.

Izvor: Printscreen

Međutim, upravo ova bezbjedna zona, koju su nastanili mahom kriminalci i bogataši bila je poprište okršaja i pokušaja ubistva kavčanina.

Radoje Zvicer na kog je prije dvije nedjelje ispaljeno deset metaka, a pogodilo ga pet, živio je najmanje godinu dana u Ukrajini. U tu zemlju je ušao koristeći bosanski pasoš, koji je trebalo da mu garantuje “nevidljivost”, jer u Ukrajini nema nijednog diplomatsko-konzularnog predstavništa Bosne i Hercegovine.

Kavčanin je sve pažljivo odabrao od pasoša do mjesta boravka. Stan je imao u luksuznom naselju - Pečerski rejon, naselje Lipki. Ovaj kompleks poznat je po nazivu Novopečerski Lipki.

Zvicer je vrijeme provodio i kafeu "Gosti" i u piceriji "Vićini". Oba objekta se nalaze u luksuznom kompleksu.



Izvor: Printscreen



Gruzijski kriminalci u komšiluku

Naselje je sagrađeno od para iz Donbasa, reona na istoku Ukrajine koji je od 2014. zahvaćen sukobima između Ukrajine i proruskog ukrajinskog dijela naroda u DNR i LNR (Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika). Kada su sukobi počeli gotovo milion ljudi iz te zone je prešlo u Kijev. Najjednostavnije rečeno većina "puna para".

Kupovali su stanove u tom dijelu jer su tu i najskuplji. Oko 300 novih restorana u Kijevu takođe je napravljeno od novca iz Donbasa. Kvadrat u dijelu Kijeva u kom je Zvicer živio košta između deset i 15 hiljada eura.

Međutim, presudno je da u svega 20 odsto stanova žive vlasnici, a ostatak se iznajmljuje.

Upravo jer se stanovi iznajmljuju, a zakupci su manje više u prolazu, Lipki je idealno za skrivanje. Inače u tom naselju su lokale i stanove kupili i gruzijski mafijaši koji se u Ukrajini pretežno bave krađom automobila. Naselje je pod privatnim obezbjeđenjem i rampama kojih ima tri - kaže izvor.

U ovom kompleksu ima preko deset hiljada stanova. Poznat po luksuzu privukao je osim žestokih momaka i fudbalere kijevskog Dinama.

Kako se sumnja Zvicer, koji je sve uredio i obezbijedio svoju nevidljivost u Kijevu, vjerovatno je "prodat" i to upravo od policajaca sa kojima je bio u kontaktu. Prema nekim navodima, kada su shvatili da mu duguju isuviše novca, koji nemaju da vrate, "najlakše ga je bilo prodati". Među uhapšenim napadačima je i jedan zaposleni u Nacionalnoj policiji Ukrajine. On je osumnjičen da je sa kolegama pomagao pucačima od trenutka kada su doputovali u tu zemlju.

Izvor: Printscreen



Supruga mu spasila život

Zvicer je izrešetan usred dana dok je džogirao u blizini svog stana. Dva naoružana napadača su ga presrela nasred ulice, ne prezajući ni od svjedoka, ni od kamera koje su na svim objektima u okruženju. Zapucali su na vođu kavača koji je na licu imao masku, a rukama rukavice.

Zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera uhapšeni su Emil Tuzović (30) državljanin Crne Gore, Stefan Đ. koji je imao falsifikovani pasoš Sjeverne Makedonije, državljanin Crne Gore, kao i srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46).