Crna hronika

Policija zabranila okupljanje, MCP odustala od litije ali održala skup

Autor mondo.me Izvor Standard

Na zahtjev MCP za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 11. jun 2020. policija je donijela rješenje o zabrani skupa koji nije prijavljen u skladu sa zakonom, saznaje Standard.

Izvor: MONDO/Katarina Drašković

Iz sadržine prijave bilo je očigledno da je javno okupljanje planirano u dvije faze, prvo okupljanje u Hramu Hristovog Vaskrsenja i ispred Hrama i drugi dio litija gradskim ulicama.

Nakon donijetog rješenja od strane policije, sveštenstvo je odustalo od litije, međutim održano je javno okupljanje u Hramu i ispred Hrama na kojem je po procjeni bilo oko 450 građana, što je direktno kršenje mjere NKT, piše Standard.

Možda ce vas zanimati

Javno okupljanje je snimljeno od strane policije, prikupljena su obavještenja u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica od organizatora javnog okupljanja i starješine Hrama Dragana Mitrovića.

Podgorička policija pozvala je na informativni razgovor starješinu Hrama Hristovog Vaskrsenja Dragana Mitrovića, koji se sumnjiči za kršenje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti u vezi sa okupljanjem građana.

Dokumentovana su sveštena lica MCP koja su bila učesnici okupljanja. Policija je po nalogu ODT predmet procesuirala tužilaštvu na dalju nadležnost.

Tagovi

MCP