Crna hronika

Kod kuće čeka vijesti o statusu: Zvicer posle ranjavanja čeka ekstradiciju

Autor mondo.me Izvor Standard

Kotoranin Radoje Zvicer (38), navodno jedan od vođa "kavačkog klana", koji je teško ranjen 26. maja ove godine u Kijevu, oporavio se i napustio bolnicu.

Izvor: Kurir, Policija Ukrajine

On je, prema nezvaničnim saznanjima Standarda, prebačen na kućno liječenje, a njegov status i status njegove porodice još je neizvjestan. Prema nekim informacijama, Ukrajina bi mogla da im uskrati gostoprimstvo, iako njegova supruga Tamara i rođeni brat Goran imaju uredno prijavljeni boravak.

Da li će Zvicer biti izručen, i kome, ukoliko do toga dođe, još se ne zna. Za njim nema ni potrage, ali ni potjernice da bi bio izručen Srbiji ili Crnoj Gori. U ovom trenutku se ne zna ni čije državljanstvo ima.

Četvorica Crnogoraca i Srba pokušala su da ga ubiju nedaleko od stana u kojem živi sa porodicom. Uhapšeni su desetak sati kasnije, prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Moldaviju. U okolini Odese ukrajinski specijalci lisice su stavili crnogorskim državljanima Stefanu Đukiću i Emilu Tuzoviću, kao i Nišlijama Petru Jovanoviću i Milanu Brankoviću.

Šef Nacionalne policije Igor Klimenko je poslije njihovog privođenja izjavio da je utvrđeno da je četvorka stigla u Ukrajinu početkom maja, da je unaprijed kupili vozila, automatsko oružje i organizovale nadzor nad budućom žrtvom i njenom porodicom.

Prema evidenciji policije, Đukić i Tuzović su bliski barskoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

"Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, od kojih su je tri pogodila, dvojica počinilaca ušla su u automobil i napustila mjesto zločina. Stotine metara dalje su zapalili automobil, kako bi uništili dokaze", saopštio je ukrajinski policijski portparol.

Za jednim od napadača na Radoja Zvicera, Petrom Jovanovićem (46), srpska policija traga zbog sumnje da je u januaru ove godine, na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ubio Marka Vukovića. Mladić, koji je rodom iz Kotora, bio je Zvicerov kum.

Tagovi