Crna hronika

Bivši službenik UIKS-a uhapšen sa kokainom, snajperom i 30.000 eura!

Autor mondo.me Izvor Pobjeda

Bivši službenik UIKS-a D. Đ. (35) iz Danilovgrada uhapšen je u Holandiji kada je policija prilikom pretresa kod njega pronašla 10 kilograma kokaina, snajpersku pušku i 30.000 eura!

Izvor: MONDO/Aleksandra Rogošić

Prema pisanju holandskog portala AD, Crnogorac sa snajperskom puškom i 10 kilograma kokaina skrivao se u rezidencijalnoj kuli Binnenrotte u Roterdamu.

“Snajperska puška, 10 kilograma kokaina i 30.000 eura u gotovini. To je policija pronašla u stambenoj kuli u roterdamskom Binnenrotteu”, piše ovaj portal, prenosi Pobjeda.

U istom portala navodi se da je 35-godišnji muškarac iz Crne Gore koji je tamo bio uhapšen i da se sumnjiči za posjedovanje droge, oružja i pranje novca. Pobjeda saznaje da je riječ o bivšem službeniku UIKS-a D.Đ. iz Danilovgrada.

Fantomsko prebivalište odnosi se na kuće koje su ilegalno naseljene. Vlasnik nekretnine ga iznajmljuje preko brokera. Kada stanar nije prijavljen na adresi, to mjesto se naziva „Prebivalište duhova”. Pojam se često odnosi na stanove u stambenim kulama u kojima postoji malo socijalnih kontakata između stanovnika”, prenosi portal AD.

Prema saznanjima Pobjede, o hapšenju D. Đ. zvanično je obaviještena crnogorska policija, koja je razmijenila podatke sa kolegama iz Holandije.

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, holandske vlasti utvrđuju da li je D. Đ. dio kriminalne grupe i po čijem nalogu je krio snajpersku pušku, kokain i novac.

S obzirom da se tereti za pranje novca, istražitelji vjeruju da je u ovaj slučaj uključeno još osoba, a istražuju se i njegovi kontakti sa osobama koje su označene kao članovi škaljarskog klana.

Sumnja se da je telefon D. Đ. u krugu zatvora predao sestri zatvorenika, nakon čega je ona prošla pretres na prijavnici i unijela telefon.

Kako je saopštila Uprava policije, u saradnji sa Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija, identifikovali su službenika koji je, kako se sumnja, omogućio da se osuđenom licu unese i preda mobilni telefon.

Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužiocem, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Đ.. Tom prilikom je pronađena municija kalibra 7,65 mm”, saopšteno je tada iz policije.

D. Đ. je tada nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu određeno zadržavanje od 72 sata i na teret su mu stavljena dva krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon toga, odlukom sudije za istragu, D.Đ. je određen pritvor i poslat je u Istražni zatvor.

D. Đ. je Uprava UIKS-a odlučila da kazni najstrože i smješten je u pritvorskoj sobi koju zovu ,,kambodža“, gdje nema TV, klima uređaja i nalazi se više osoba.

Tokom 2018. i 2019. godine u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija unijeto je 735 mobilnih telefona.

Za to vrijeme, osim D.Đ, uhapšeni su i zatvorski policajci I. M. (35) i A. B. zbog sumnje da su iskoristili položaj i doturali mobilne telefone pritvorenicima.

Tagovi