Crna hronika

Ukrajinci isporučuju Srbiji osumnjičenog za ubistvo Zvicerovog kuma!?

Autor mondo.me Izvor Kurir

Ukrajinsko pravosuđe trebalo bi da odluči da li će srpskim kolegama ustupiti vođenje postupka protiv osumnjičenog za ubistvo Marka Vukovića u Beogradu.

Izvor: Kurir, Policija Ukrajine

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Kurir podsjeća da je Petar Jovanović 26. maja uhapšen u Odesi zbog sumnje da je sa još jednim državljaninom Srbije i dvojicom državljana Crne Gore učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera (37).

Srpska policija je u aprilu obavijestila ukrajinske kolege da se osumnjičeni za teško ubistvo u Beogradu nalazi na njihovoj teritoriji. Međutim, osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, među kojima je bio i Jovanović, imali su krticu u tamošnjoj policiji.

Zbog toga je Jovanović, kako se sumnja, uspio da počini još jedno krivično djelo - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

Protiv Pece Pitbula je u Srbiji podneta krivična prijava za teško ubistvo. Međutim, njemu i u Ukrajini preti robija zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju Zvicera. Zasad nema pouzdanih informacija o tome da li će ukrajinsko pravosuđe odlučiti da srpskim kolegama ustupi vođenje postupka, a ukoliko se to dogodi, Pitbul bi mogao da bude osuđen i na 40 godina”.

Ukrajinsko pravosuđe razmatra i mogućnost da Radoja Zvicera i njegovu ženu Tamaru protera.

“Moguće je da ih predaju crnogorskim vlastima. Takođe, ukoliko ih Crna Gora ne potražuje, a posjeduju pasoš i neke druge zemlje, biće deportovani u tu zemlju”, preneo je Dan.