Crna hronika

Šarić pred sudom: Nije mi u prirodi, al' moram da kažem da je tužilac lopov

Autor mondo.me Izvor Kurir

Darko Šarić kojem se u Srbiji sudi zbog sumnje da je oprao 22 miliona eura, novčano je kažnjen jer je zamjenika tužioca Sašu Ivanića za sudskom govornicom nazvao lopovom!

Izvor: MONDO

"Nije u mojoj prirodi da se ovako izražavam, al moram da kažem, da je tužilac lopov! Ako što kažem da je lopov nije tačno, zašto ne pokrene postupak protiv mene za to! Ti si lopov! Moju imovinu je dao Nebojši Joksoviću, plac od pet ari na Zlatiboru, koji Joksović sada prodaje za 10 miliona eura", obratio se Šarić sudskom vijeću i zamjeniku tužioca zbog toga što je, kako tvrdi zamjenik tužioca njemu oduzeo imovinu i potom je dao svjedoku - saradniku Nebojši Joksoviću.

Posle ovog obraćanja, sudija je Darka Šarića novčano kaznio.

Inače, odbrana je i danas zatražila izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i republičkogt tužioca Zagorke Dolovac.

Kako je odbrana obrazložila Dolovac i Nenadić nisu uzeli u obzir dokaze koje je prilikom prethodnog zahtjeva za izuzeće odbrana navela, tvrdeći da Ivanić nije nepristrasan. Branioci su tada naveli da tužilac štiti Joksovića od krivične odgovornosti za pripremu ubistva kao i da je da bi to prikrio zamjenik tužioca pokrenuo novi postupak protiv Darka Šarića.

"Smatram da ovaj zahtjev treba da se odbaci", rekao je tužilac Ivanić.

Tagovi