Crna hronika

Peruničić u Marbelji pod lažnim imenom, njegov ujak vladar iz sjenke!

Autor mondo.me Izvor Kurir Izvor Standard

Miloš Peruničić koji je u utorak ubijen u Španiju u gradu Marbelja, a za koga važi da je blizak "škaljarskom" klanu, sestrić je "kralja mafije", Slobodana Đurovića koga zovu Kardinal.

Izvor: Printscreen / Kurir

Đurović se sumnjiči da je glavni organizator ubistva poznatog novinara Ive Pukanića.

"Standard" navodi da je ubijeni Peruničić sestrić Baranina Slobodana Đurovića zvanog Kardinal. Interesantno je da je i Đurović osuđen na 23 godine zatvora za organizovanje ubistva Ive Pukanića.

Kao direktni naručilac ubistva tada je uhapšen i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, ali je on pravosnažno oslobođen.

Iako je bilo uvreženo mišljenje da je Jocić bio šef mafije u Amsterdamu, mnogi poznavaoci prilika tvrdili su da je zapravo Đurović pravi "vladar iz sjenke".

Rođeni Baranin Miloš Peruničić proslavio se posle pljačke Delta banke na Studentskom trgu u Beogradu 2003. godine. Njegov saučesnik tada je bio Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši pripadnik "crvenih beretki", kasnije osuđen za ubistvo hrvatskog novinara i vlasnika lista Nacional Ive Pukanića.

Njihov prepad nije se uspješno završio po njih jer su uhapšeni posle samo 45 minuta u štek-stanu nekoliko stotina metara od mjesta pljačke, a policija je pronašla novac, čekove i oružje. U trenutku hapšenja Peruničić je već bio na potjernici zbog zatvorske presude od osam mjeseci, a potom je osuđen na šest godina robije, koju je izdržavao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Upravo u zatvoru Peruničić je upoznao Roberta Matanića, ozloglašenog hrvatskog kriminalca, i Bojana Gudurića, koji je takođe služio kaznu zbog serije razbojništava. Matanić i Gudurić kasnije su sa Željkom Milovanovićem uhapšeni zbog ubistva Pukanića, a tada je Peruničićevo ime ponovo izbilo u javnost.

U vrijeme likvidacije Peruničić je bio na slobodnom vikendu iz zatvora i navodno je viđen u Zagrebu. Prst u njega uperio je upravo Matanić, koji je tvrdio da ga je on povezao sa Milovanovićem. Kako su mediji pisali, Peruničić je tražio razgovor sa specijalnim tužiocem, tvrdeći da mu prijete ubistvom u zatvoru. O čemu su pričali nikada nije objelodanjeno, a on se nije našao na optužnici.

LAŽNO IME SLAVIŠA Z.

Peruničić, kako navode španski mediji, stigao je u tu zemlju 2013.godine, ali nije poznato kako i zašto. Godinu dana kasnije, 11. septembra 2014. uhapšen je sa 31 kilogramom kokaina, zajedno sa još dva Španca. Tada je Tužilaštvo za Peruničića tražilo 13 godina zatvora, ali je kazna smanjena na šest godina.

Peruničić, iliti Slaviša, je veći dio kazne služio u zatvoru u Botafuegosu u Algecirasu. Španski mediji pišu da je u zatvoru imao dobro vladanje, bez incidenata, zbog čega je imao određene privilegije. Početkom 2019. godine pušten je iz zatvora. Vratio se u Marbelju i uselio u stan 100 metara od pješačkog prelaza na kojem su ga u utorak ubili usred dana.

Ubistvo se dogodilo kada je Peruničić trebao da završi životno poglavlje u Španiji. Naime, ispunjenje kazne podrazumijevalo je protjerivanje iz Španije. Tome se Peruničić protivio, jer nije htio da napusti zemlju.

“Neki poznanici su mu nudili posao ali to nije bilo dovoljno”, kazao je advokat Peruničića.

On za španske medije ističe i da je Peruničiću ostalo još nekoliko mjeseci za isplatu dugova, ali policiji je jasno da je imao i druge dugove na čekanju, koje nije mogao da izbjegne.