Crna hronika

SNIMIO SOPSTVENU LIKVIDACIJU: Ovo su posljednje riječi ubijenog Baranina

Autor mondo.me Izvor Kurir

Miloš Peruničić (41) iz Bara, koji je u Srbiji odslužio kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu i bio dovođen u vezu sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. godine, ubijen je u Španiji!

Izvor: Printscreen / Kurir

Kako prenose mediji, on je likvidiran u elitnom dijelu Marbelje, i to dok je prelazio preko pješačkog prelaza. Izvori španskih medija otkrivaju da je Peruničić snimao glasovnu poruku na telefonu kada mu je napadač prišao i u njega ispalio 10 hitaca, najvjerovatnije iz "kalašnjikova".

- Neko puca, pucaju - čuje se na snimku koji je Peruničić poslao. Na snimku se osim njegovih povika čuje i kako odjekuju hici.

Zločin se dogodio u utorak oko 14 sati, naočigled brojnih prolaznika. Prema riječima jednog očevica, sve se odigralo za manje od jednog minuta.

- Čovjek s hirurškom maskom na licu je mirno stajao i držao pištolj s dugom cijevi, bio je srednjeg rasta, imao je plave pantalone i jaknu, vrlo kratku kosu i kapu. Bio je obučen kao mornar. Bilo je tačno 13.53 kada sam ga vidio, stajao je malo skriven, kao da nekoga čeka - ispričao je šokirani očevidac.

Nekoliko trenutaka kasnije, kako je rekao istražiteljima, muškarac je hladnokrvno stajao nad žrtvom i pucao.

- Pošto je pet hitaca pogodilo muškarca, koji je ostao da leži na pješačkom prelazu, mirno je napravio nekoliko koraka, sjeo na motor na kom ga je čekao saučesnik i pobjegao ka plaži. U ruci je imao torbu, nešto kao aktovku, u kojoj je vjerovatno skrivao automatsko oružje - ispričao je očevidac ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama, Peruničić je kod sebe imao falsifikovana bosanska dokumenta i zbog toga je njegov pravi identitet naknadno utvrđen.

Mediji su prenijeli da je ovaj rođeni Baranin bio blizak barskoj kriminalnoj grupi koju predvodi odbjegli Alan Kožar. Za Kožara policija tvrdi da je blizak Luki Bojoviću, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu od 12 godina.