Crna hronika

Optužnica za ranjavanje inspektora Šukovića vraćena tužilaštvu!

Autor mondo.me Izvor Dnevne novine

Viši sud u Podgorici vratio je na doradu optužnicu podignutu protiv Radovana Aleksića, okrivljenog za pokušaj ubistva bivšeg načelnika kriminalističke policije Predraga Šukovića 11. jula 2016. godine u Njegoševoj ulici u Podgorici.

Izvor: Uprava policije/MONDO

U optužnici Višeg državnog državnog tužilaštva navodi se da je Aleksić u Šukovića ispalio tri projektila iz pištolja nepoznate marke, te da mu je prišao neopaženo sa leđa, pišu Dnevne novine.

List navodi da je okrivljeni Aleksić na kontroli optužnice kazao da je u vrijeme kritičnog događaja bio u Beogradu gdje je boravi često kako bi podizao penziju koju prima u dinarima.

On je konstatovao i da je osoba sa snimka makar 20 godina mlađa od njega.

Aleksić je pred tužiocem kazao i da je u periodu od 7. do 13. jula 2016. godine boravio u Beogradu, prenose Dnevne novine.

Podgorički dnevnik navodi da je nalazom vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića utvrđeno da sve antropološke karakteristke koje posjeduje osoba na fotografiji za koju policija pretpostavlja da je pucala u Šukovića, posjeduje i okrivljeni Aleksić.

U optužnici se navodi da iz nalaza i mišljenja sudskog vještaka za digitalne dokaze, kompjutersku, mobilnu i video forenziku Balše Savića proizilazi da je sa SIM kartice broj +381/64… koja je u vlasništvu okrivljenog Aleksića, u periodu od 7. jula do 13. jula 2016. ostvareno više komunikacija preko Vibera, te da se korisnik pomenute kartice u navedenom periodu nalazio u Beogradu.