Crna hronika

Osumnjičenoj za saobraćajnu nesreću u Bogetićima nije određen pritvor

Autor mondo.me Izvor MINA

Budvanki T. D. (40) osumnjičenoj za izazivanje teške saobraćajne nesreće kod Bogetića u kojoj su dvije žene poginule, a 26 osoba povrijeđeno, sudija za istragu u nikšićkom Osnovnom sudu Vukota Vujačić nije odredio pritvor.

Saobraćajna nesreća u NK: Izjava načelnika lokalne Službe zastite i spasavanja Veselina Gardaševića
Izvor: Infobiro Montenegro

Vujačić je kazao agenciji MINA da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za njeno dalje zadržavanje.

“Po mom mišljenju nema uslova za određivanje pritvora”, rekao je Vujačić i dodao da na odluku ima pravo žalbe Vijeću suda.

Advokat Srđan Lješković, branilac osumnjičene, rekao je agenciji MINA da je nakon jutrošnjeg saslušanja, T.D. odvezena na liječenje u nikšićku Opštu bolnicu.



“Ako mi dozvolite obratio bih se još jednom i želim da Bog da snage i utjehe porodicama nastradalih da se povrijeđeni što prije oporave i oproste, ako budu mogli jednog dana”, rekao je Lješković.

T. D. je privedena nakon udesa 30. maja oko osam sati i 20 minuta kod Bogetića na magistralnom putu Nikšić- Danilovgrad prilikom sudara automobila budvanskih registarskih oznaka koji je vozila i minibusa prevoznika Glušica.

Minibus je nakon sudara sletio u provaliju oko 20 metara dubine.

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću, Željko Pejović, nakon što je saslušao osumnjičenu, odredio joj je zadržavanje do 72 sata, koje je isticalo danas u 11 sati i deset minuta.

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginule su Jelica Jovović (41) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (45) iz Nikšića.

Povrijeđeno je 26 osoba, od kojih je 19 nakon ljekarske pomoći pušteno kući, a sedam zadržano na bolničkom liječenju zbog teških tjelesnih povreda.

Dvoje povrijeđenih je operisano, a jedna od njih je i devetogodišnja kćerka uhapšene T. D.

Vozač minibusa nikšićkog prevoznika Glušica R. T. nakon pomoći u nikšićkoj Opštoj bolnici prevezen je na dalje liječenje u Klinički centar u Podgorici.