Crna hronika

Šaković i Laković pod obradom zbog Granda i Golubovića

Autor mondo.me Izvor Standard

Policija je juče pretresla kuće Podgoričana Milića Minje Šakovića i Darka Lakovića

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

U okviru policijskih aktivnosti u rasvjetljavanju bombaškog napada na nekadašnji ugostiteljski objekat „Grand“ i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića, pripadnici policije juče su pretresli kuće Podgoričana Milića Minje Šakovića i Darka Lakovića zbog sumnje da su naručioci ova dva napada, saznaje portal Standard.

Možda ce vas zanimati

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, prilikom policijskog pretresa, od Šakovića je oduzeto više kriptovanih telefona i dva blindirana automobila, dok je Lakoviću automobil oduzet radi provjera.

Nezvanično, oni su tokom policijske obrade odbili poligrafsko ispitivanje, kao i odgovaranje na pitanja u vezi sa ovim slučajevima.

Navodno, prilikom ovih aktivnosti tretira se i jedan član Šakovićeve porodice zbog provjera o nedozvoljenom držanju oružja.

Nakon informativnog razgovora, Šaković i Laković su pušteni na slobodu.

Uprava policije danas je održala pres konferenciju u vezi sa rasvjetljavanjem bombaških napada na pomenuti ugostiteljski objekat i kuću Golubovića, međutim nije pomenuta sumnja da su Šaković i Laković naručioci ova dva napada.

Podsjećamo, zbog sumnje da su podmetnuli eksplozivne naprave na UO “Grand” 2015. godine i napada na imovinu policijskog službenika Duška Golubovića iste te godine, uhapšeni su Benjamin Mugoša (30) i Jovan Grujičić (37).

Prema saznanjima Standarda, policija sumnja da je nalogodavac ovih djela Z.M. (43) koji se nalazi u bjekstvu.

Tagovi