Crna hronika

Tužilaštvo traži pritvor za Vojvodića

Autor mondo.me Izvor Standard

Državni tužilac u ODT-u Miroslav Turković saopštio je da je ODT podnijelo zahtjev da se Luki Vojvodiću koji je u noći između subote i nedjelje uništio mermernu ploču na spomenikuna Ravnom lazu u Piperima odredi pritvor, kao da će o tom predlogu odlučiti Osnovni sud.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Povodom oštećenja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom lazu, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević istakao je da je policija brzo reagovala i procesuirala izvršioca tog vandalskog čina.

“Izvršilac tog pravnički rečeno krivičnog djela od ranije je poznat policiji i bezbjednosnim službama. To lice je samostalno i u grupi ispoljavalo ekstremističke i rušilačke stavove kroz uništavanje javnih površina iscrtavanjem grafita i ometanjem policajaca u vršenju službenih dužnosti”, kaže Pavićević.

Govoreći o navodima koji su se pojavili u pojedinim medijima da je Vojvodić maltretiran od strane policijskih službenika, Pavićević napominje da osumnjičeni nije imao primjedbu na rad policijskih službenika i tužilaštva.

“Identifikovan je i procesuiran izvršilac, koji nije imao nijednu primjedbu u izjavi za zapisnik niti prilikom saslušanja u Tužilaštvu. Reakcije medija i javnosti tumačim kao naknadnu pamet i naknadnu reakciju, a u dnevno političke svrhe i nemam namjeru da ih komentarišem”, rekao je Pavićević.

On je poručio da će policija insistirati na profesionalnom postupanju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Miroslav Turković istakao je da nije državni tužilac odlučio da se izvršilac brani sa slobode, već sud.

Tagovi